onsdag 23 april 2008

Spenatvåfflor och bloggtävlingstips

Ett plötsligt infall och en ovilja att gå ut igen efter en lång hundpromenad fick mig att försöka exprimentera ihop spenatvåfflor med det som fanns hemma.
Gjorde en smet på frasvåfflor med bakpulver efter recept en gammal Vår kokbok, halv sats och med dinkelmjöl, och slängde i en dryg deciliter hackad spenat som fanns längst in i frysen, nödtorftigt tinad.
Till det en sås på ekologisk yoghurt som fick rinna av en stund i kaffefilter, blandad med lite hackad rödlök och färsk thaibasilika. Och den såsen var verkligen en improvisation i stunden!
Det blev rätt gott, fast våfflorna hade en lite "mjölig" smak. Undrar om det hade passat bättre med smet på jäst? Eller kanske äggvåfflor?
Tror jag ska exprimentera mer. Fast det får bli när lilla dottern inte är hemma, hon kan inte alls se någon poäng med att blanda oväntade ingredienser i våffel- eller pannkakssmet.
Och så tipset - Hakke lovar "Den hemlige kocken" till den som hittar matvaran med flest E-nummer. Rekordet just nu är 19. Själv har jag ganska rensat på tillsatser i skåpen här hemma, så jag har inget att bidra med, men ett kul initiativ är det!

Inga kommentarer: