Stora dottern hedrade oss med att komma på lördagsmiddag, så vi gjorde allt vi var sugna på, och struntade fullständigt i om det passade ihop eller inte.
Risotto med trattkantareller. Något vitt vin hade jag inte hemma, inte scharlottenlök heller. Men den blev riktigt god med gul lök, svampspad (från blötläggningen av torkade trattisar), vegobuljong och en massa parmesan.
Innan dess långkokte vi en improviserad köttgryta:
Krav-märkta grytbitar av nötkött
Vitlök i skivor
Gul lök i tunna klyftor
Morot i skivor
Palsternackor och jordärtskockor i bitar
Köttet brynt i lite smör, resten försiktigt fräst , också i smör
Sedan i med 1 dl rött vin och knappt 5 dl buljong (på kravmärkt vego-tärning, glutamatfri) och en dryg matsked av Coops Kalvfond (också glutamatfri)
(Och det här var alltså lagom för 4 portioner/c:a 400 g kött, och rejält med rotfrukter)
Sedan hade jag tänkt ha i tomater också. Det glömde jag.
Men kom ihåg salt, peppar, ett par lagerblad och en rejäl dos färsk timjan.
Den kokade i drygt 1,5 timme, och trots tomatglömskan blev den riktigt bra.
Efterrätten blev brownies som lillasyster bakat, jättegoda. Lite oortodoxt som dessert kanske... men precis vad vi kände för.
Några bilder blev det inte heller. Vi bara åt...
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar