På väg mellan ditt och datt på jobbet slog det mig plötsligt - de där jordärtskockorna i kylen, om man gjorde något av dem tillsammans med laxfiléerna i frysen, de smakerna borde väl passa ihop?
Och minsann. Ibland är det bra att följa de plötsliga infallen.
Det blev laxfilé med jordärtskocksmos, bulgur och haricot vertes.
Jag kokade bulgur i grönsaksbuljong. Kokade jordärtskockor i bitar mjuka i vatten och lite salt, körde dem i mixern, spädde med lite av kokvattnet, och blandade i en liten klick creme fraiche, salt och peppar. Stekte laxfiléerna i grillpannan och strödde på flingsalt, svartpeppar och lite pressad citron. Ringlade olivolja och strödde lite pinjenötter över bönorna.
Och det blev riktigt gott, smakerna stämde precis!
onsdag 23 januari 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar